Hoe betrekken we de jeugd bij gebiedsproces GEUS?

In het afgelopen half jaar is er door een student als stageopdracht een onderzoek uitgevoerd hoe de jeugd kan worden betrokken bij het gebiedsproces van GEUS. Er is op verschillende locaties gesproken met de jeugd, zoals workshops op scholen, interviews gedaan met jongeren en er is een enquête uitgezet. Onder degene die de enquête hebben ingevuld, wordt een waardebon van het Klimbos verloot. Deze wordt binnenkort verloot en de winnaar wordt bekend gemaakt.

Scholieren over toekomst landelijk gebied

Tijdens bezoeken aan twee MBO scholen zijn workshops georganiseerd om in gesprek te gaan over specifieke onderwerpen. Vijf vragen stonden centraal tijdens deze sessie. Door jongeren wordt vooral uitgesproken dat er festiviteiten en evenementen in de dorpen georganiseerd moeten worden. Ook is er behoefte aan meer recreatieve mogelijkheden en activiteiten voor jongeren. Daarnaast willen jongeren in het dorp blijven wonen, waarbij vooral betaalbaar wonen belangrijk is.

Magazine met belangrijkste resultaten

De resultaten zijn verwerkt in een magazine, dat je hieronder kunt bekijken. Daarnaast worden de resultaten meegenomen in de verdere ontwikkeling van het gebiedsplan.

Vragen of meer weten?

Mail ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

info@gebiedsaanpakgeus.nl Nieuwsbrief ontvangen?