Meer over Leader in GEUS

LEADER ondersteunt initiatieven die van inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied zelf komen en die bijdragen aan een vitaal platteland op de lange termijn. LEADER is een subsidieregeling die bedoeld is voor projecten om het landelijk gebied te versterken. Praktisch gezien gaat het erover dat de leefbaarheid van het platteland behouden blijft. Voorzieningen op peil blijven en de sociale cohesie versterkt wordt.

Centraal in het uitvoering van het LEADER-programma is de Lokale Actie Groep (LAG). Zij signaleert kansen voor nieuwe projecten, stimuleert de ontwikkeling ervan en beoordeelt welke projecten in aanmerking komen voor een subsidie. De LAG bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners en bestaat uit een minimum van 9 betrokken leden. De LAG wordt ondersteund door de LEADER coördinator. Op dit moment zijn we op zoek naar deelnemers in de LAG. Lees hier meer over de sollicitatieprocedure.

Wat staat er in de Lokale OntwikkelStrategie (LOS)?

In de Lokale Ontwikkelstrategie staat verwoord waar projecten van Leader aan moeten bijdragen voor GEUS en wat gevraagd wordt van de LAG leden. Als je deel wilt nemen in de LAG is het goed om kennis te nemen van dit document. Lokale Ontwikkelstrategie GEUS

Laat u inspireren!

Binnen GEUS is een LEADER aanvraag gedaan en de subsidie is hiervoor goedgekeurd. Hieronder ziet u enkele projecten die in andere gebieden reeds door LEADER zijn gesubsidieerd. Succesvolle projecten waren bijvoorbeeld: Stadsboerin Doetinchem, aanleg van fiets- en wandelpad ‘Kerkenpaden’ en belevenisboerderij Kotten.

Bekijk hier meer informatie over Leader in de provincie Gelderland.

 

Heeft u al ideeën die bijdragen aan het platteland op lange termijn en die u graag wilt bespreken? Neem contact op via info@gebiedsaanpakgeus.nl.

 

Vragen of meer weten?

Mail ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

info@gebiedsaanpakgeus.nl Nieuwsbrief ontvangen?