Living Lab GEUS organiseert kennissessie stikstof

Kennissessie Stikstof
Gedurende de Living Lab sessies en in gesprekken met inwoners/ondernemers komt één thema altijd aan bod en dat is stikstof. Daarom heeft het kernteam van het Living Lab GEUS besloten een kennissessie stikstof te organiseren op
dinsdag 20 september om 19.30 uur in het Dorpshuis Blanke Schot te Uddel. Iedereen uit de enclave Garderen-Elspeet-Uddel-Geus die vragen over stikstof heeft is uitgenodigd. Ook als u niet bij één van de Living Lab bijeenkomsten bent geweest, bent u van harte welkom.

Ruimte voor vragen en dialoog
Het doel van de avond is om een objectief verhaal neer te zetten over stikstof met veel ruimte voor vraag en antwoord. Wim de Vries is uitgenodigd om dit verhaal te vertellen. Wim de Vries is hoogleraar op het gebied van de milieusysteemanalyse aan de Universiteit van Wageningen waarbij zijn leerstoel is “Integrale stikstofeffectanalyse”. Zijn onderzoek richt zich met name op effecten van de toevoer van stikstof, fosfaat, zuur en zware metalen aan landbouwgronden en bosgronden op lucht-, bodem- en waterkwaliteit. Hij beantwoordt tijdens deze bijeenkomst onder andere vragen als: Is er wel een probleem voor de natuur? Waarom opeens nu al die aandacht voor stikstof? Wordt het probleem niet opgeblazen? Naast Wim zijn er ook specialisten aanwezig van gemeenten, waterschap en provincie die graag uw vragen beantwoorden.

Programma
19.00 – 19.30: Inloop met koffie/thee
19.30 – 20.20: Lezing van Wim de Vries – De stikstofcrisis: ‘Het probleem, de onderbouwing en mogelijke aanpak’
20.20 – 20.30: Pauze
20.30 – 21.30: Vragen beantwoording door Wim en de afgevaardigden van de diverse organisaties.

Aanmelden
Er is ruimte om 250 personen te ontvangen deze avond. Aanmelden voor deze avond is dan ook verplicht.

Vragen of meer weten?

Mail ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

info@gebiedsaanpakgeus.nl Nieuwsbrief ontvangen?