Living Lab ontwikkelt zich door

Living Lab GEUS ontwikkelt zich door naar Gebiedsaanpak GEUS. Daarin maken we samen een gebiedsplan waarin de perspectieven vanuit landbouw, natuur, water, leefbaarheid, recreatie en lokale identiteit worden meegenomen. Ook wordt in het gebiedsplan duidelijk hoe de plannen betaald kunnen worden. Ondertussen gaan we door met samen leren en experimenteren, waarmee we in het Living Lab al begonnen zijn. Het gebiedsplan zal begin 2024 worden opgeleverd.

De gebiedsaanpak is van ons allemaal. Daarom voerden we in de afgelopen maanden veel gesprekken met groepen die belangrijk zijn in de uitwerking. Zo spraken we de dorps- en ondernemersvertegenwoordigers, landbouwvertegenwoordigers, recreatieondernemers en terrein beherende organisaties. Tijdens deze gesprekken werd de voorgestelde aanpak besproken en hebben we waardevolle aanvullingen en aandachtspunten voor de aanpak opgehaald. De gesprekronde leidt ons ook langs de bestuurders van gemeenten, provincie en waterschap, zodat de aanpak ook binnen deze organisaties goed geborgd is.

Volgende maand hopen we het definitieve plan van aanpak met jullie te kunnen delen en vooral met veel van jullie aan de slag te kunnen gaan! Houd je mailbox dus in de gaten!

Vragen of meer weten?

Mail ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

info@gebiedsaanpakgeus.nl Nieuwsbrief ontvangen?