Word lid van de Lokale Actie Groep (LAG) van GEUS

Binnen GEUS hebben we subsidie gekregen om lokale ideeën te steunen. Deze ideeën komen van inwoners, bedrijven en organisaties in de buurt. Ze helpen om het platteland sterker te maken voor de toekomst. Nu zoeken we mensen voor een lokale actiegroep om de plannen uit te voeren. Lees er meer over in dit bericht. 

LEADER ondersteunt, door middel van subsidies, initiatieven die van inwoners, ondernemers en organisaties uit het gebied zelf komen en die bijdragen aan een vitaal platteland op de lange termijn. De subsidie is bedoeld voor projecten gericht op het versterken van het landelijk gebied, door het behoud van de leefbaarheid van het platteland, het versterken van de sociale cohesie, en het behouden en/of versterken van het voorzieningenniveau. Binnen GEUS is een LEADER aanvraag gedaan en de subsidie is hiervoor goedgekeurd. De volgende stap om dit verder vorm te geven is de installatie van een LAG (Lokale Actie Groep).

Wat doet een LAG?

Deze groep mensen signaleert kansen voor nieuwe projecten, stimuleert de ontwikkeling ervan en beoordeelt welke projecten in aanmerking komen voor de subsidie. Waar deze projecten aan moeten voldoen, leest u in de Lokale Ontwikkelstrategie (LOS). Deze is hier te downloaden. Lokale Ontwikkelstrategie GEUS

De LAG bestaat uit vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners en bestaat uit een minimum van 9 betrokken leden. De LAG wordt ondersteund door de LEADER coördinator. De LAG zoekt per direct nieuwe leden. Lees hier de Vacature LAG leden

Woon je in het gebied GEUS? Solliciteer!

Ongeveer 4 keer per jaar is er s ‘avonds een bijeenkomst voor de leden van LAG waar projectinitiatieven worden besproken en waar wordt besloten welke projecten in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage. Ben je betrokken bij de ontwikkeling van het platteland? Heb je affiniteit en ervaring met netwerken op het onderwerp plattelandsontwikkeling én in het gebied GEUS? Woon je in één van de GEUS dorpen Garderen, Elspeet, Uddel of Speuld en ben je een teamplayer? Solliciteer vandaag nog naar de plek als lid van de LAG. Stuur een korte motivatie en een CV uiterlijk 6 mei vóór 17.00 uur naar p.hulshof@apeldoorn.nl. LAG-leden ontvangen een vacatievergoeding voor het bijwonen van LAG-vergaderingen en een reisonkostenvergoeding voor het bijwonen van andere bijeenkomsten.

Vragen of meer weten?

Mail ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

info@gebiedsaanpakgeus.nl Nieuwsbrief ontvangen?